You are here

“Novada Garša” sezonu noslēgs ar svētkiem Rīgā

Lauku attīstība

Skolu pavāru konkursa fināls, produktu kvalitātes konkursa uzvarētāju noteikšana, konference par aktualitātēm efektīvā resursu plānošanā un atkritumu apsaimniekošanā publiskā sektora ēdināšanā, četru Latvijas novadu mājražotāju gardumu tirgus, muzikāli priekšnesumi un labdarības izsole. Tieši tik piesātināts un krāsains būs “Novada Garšas” sezonas noslēguma pasākums  Hanzas peronā Rīgā. 

Pārtikas produktu kvalitātes konkurss

Pirmais no sezonas noslēguma pasākumiem 29. septembrī tiks aizvadīts Pārtikas produktu kvalitātes konkurss “Novada Garša 2022”. Pavāru kluba starptautisku šefpavāru un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes speciālistu žūrijas komisija aiz slēgtām durvīm veiks “aklo” degustāciju, sniedzot produktam vērtējumu punktos un arī īsu rakstisku komentāru par nepieciešamajiem uzlabojumiem vai to, kur produktu labāk pielietot. Žūrijai nebūs pieejama nedz informācija par ražotāju, nedz iepakojuma izskats.

Konference un skolu pavāru konkursa fināls

Jau ierasti sezonas noslēgumā “Novada Garša” rīko arī konferenci. Šoreiz tā būs par mūsdienu izaicinājumiem ēdājiem, ēdinātājiem un ražotajiem. 30. septembra konferencē varēs iepazīt mūsdienīgas aktualitātes skolēnu ēdināšanā, uzzināt, kā efektīvi izmantot resursus, apsaimniekojot atkritumus publiskā sektora ēdināšanas uzņēmumos, un saprast, ar kādiem izaicinājumiem pašlaik saskaras paši pārtikas ražotāji.

Paralēli konferencei Hanzas peronā noritēs arī publiskā sektora pavāru konkursa “Mana novada garša 2022” fināls. Par labākā pavāra titulu sacentīsies trīs komandas – pusfinālā pirmo vietu ieguvušie SIA “Baltic Restaurants Latvia” pavāri Veronika Golosova un Nadežda Bāra, otrās vietas ieguvēji – V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas pavāres Solvita Bitte un Laura Jansone, kā arī trešās vietas ieguvēji – Latvijas Starptautiskās skolas pavāri no Piņķiem Sandijs Volinskis un Lilita Lukina.

Dienas noslēgumā atklāsies, kura pavāru komanda uzvarējusi un kā sadalījušās zelta, sudraba un bronzas medaļas produktu kvalitātes konkursā “Novada Garša 2022”.

Latvijas garšu svētki Rīgā

“Novada Garšas” sezonas noslēguma kulminācija gaidāma 1. oktobrī, kad Hanzas peronā Rīgā uz krāšņu svētku tirgu būs sabraukuši gardumu ražotāji no visas Latvijas. Lielā tirgošanās notiks no pulksten 11.00 līdz 17.00, piedāvājot arī “laimīgo stundu”  no pulksten 16.00 līdz 17.00, kad  ražotāju produkcija būs pieejama ar atlaidēm!

Atgādinām, ka vasaras pasākumos tieši apmeklētāji balsoja par sev tīkamāko ražotāju, tādējādi nosakot tos trīs saimniekus no katra novada, kurus noteikti varēsim sastapt Hanzas peronā! Un tie būs:

Latgale: z/s “Kotiņi” – graudaugu produkti, z/s “Obelisk” – kaņepju produkcija, z/s “Pumpuri” – mājas sieri.

Zemgale: Iluta Straģe – aitu piena produkti, Daiga Zaiceva – liofilizētas ogas, “Lapsu mājas siers”– mājas siers.

Kurzeme: Laila Puķīte – dažādi burkānu ievārījumi, Agita Pētersone – lauku maize, SIA “Nornieki” – strausu gaļas produkcija.

Vidzeme: SIA “Zarupi” – sukādes, sīrupi, sulas, “Sandriņas ievārījumi” – mājas maize, neierasti ievārījumi, SIA “Tāldimdi” – mājas kūpinājumi.

Ikviens mazais pārtikas ražotājs, mājražotājs, tostarp – zivju gardumu gatavotājs, dalībai šajā tirdziņā var pieteikties elektroniski: https://forms.gle/Y7kexk8PkBxqbqPh9

Dalības maksa:

a) ražotājs, kurš ir www.novadagarsa.lv e-tirgū – 50 EUR + PVN

b) ražotājs, kurš ir www.novadagarsa.lv info katalogā – 70 EUR +PVN

c) ražotājs ārpus mūsu katalogiem un tirgiem – 90 EUR +PVN

Savukārt pulksten 16.00 notiks jau par tradīciju kļuvusī mājražotāju produktu izsole, kurā iegūtos līdzekļus ziedosim neatsverama sirds darba darītājiem, biedrībai – “Lielas rūpes par mazajiem”.

Ilze Rūtenberga-Bērziņa,
LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja

Attēli no Vidzemes un Zemgales pasākumos piedāvātajiem produktiem
Foto: Uģis Avots

Foto Galerija: