Jūs atrodaties šeit

Izsludina jaunu kārtu projektiem

Ekonomika

No š. g. 7. novembra līdz 7. decembrim atvērta projektu kārta pasākuma “Ieguldījumi materiālajos aktīvos” apakšpasākumos “Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās”, “Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē” un “Atbalsts ieguldījumiem lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras attīstībā”.

Apakšpasākuma “Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās” mērķis – veicināt lauku saimniecību un kooperācijas attīstību. Pasākuma ietvaros atbalstīs dažādas investīcijas tehnikas un iekārtu iegādei, būvju celtniecībai u. c. Pieejamais finansējums lauku saimniecībām ir 70 milj. eiro, bet lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvajām sabiedrībām (LPKS) – 5 milj. eiro. Finansējuma ierobežojums esošai lauku saimniecībai – 2 milj. eiro (t. sk. pamatlīdzekļiem 700 tūkst. eiro), jaunai lauku saimniecībai 150 tūkst. eiro, LPKS – 10 milj. eiro.  

Apakšpasākuma Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē” mērķis – lauksaimniecības produkcijas pārstrādes attīstības veicināšana. Atbalsta pretendenti ir jauni un esoši pārstrādes uzņēmumi, kā arī ražotājs mājas apstākļos – juridiska persona, kas nodarbojas ar lauksaimniecības produktu pārstrādi mājas apstākļos. Projekta ietvaros var piesaistīt kā investīcijas, tā būvēt dažādas ēkas. Pieejamais publiskais finansējums ir 25 milj. eiro. Maksimālā atbalsta intensitāte nepārsniedz 50%.

Apakšpasākuma “Atbalsts ieguldījumiem lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras attīstībā” mērķis –lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras uzlabošana, t. sk. meliorācijas sistēmu, laukumu un pievedceļu atjaunošana/izveide. Pieejamais publiskais finansējums fiziskām personām, lauku saimniecībām un pašvaldībām ir 8 miljoni eiro.

Plašāka informācija par atbalsta saņemšanas nosacījumiem pieejama Lauku atbalsta dienesta mājaslapā www.lad.gov.lv sadaļas “Atbalsta veidi” apakšsadaļā “Projekti un investīcijas”, vai sazinoties ar LLKC reģionālo biroju ekonomistiem.

Projekta atbilstību šiem pasākumiem var noteikt, izmantojot LLKC izstrādāto ES atbalsta pieejamības noteikšanas programmu (tiešsaistes adrese: http://esatbalsti.llkc.lv/).

Projektu iesniegumi jāiesniedz, izmantojot LAD Elektroniskās pieteikšanās sistēmu vai ievērojot Elektronisko dokumentu likumu, kā arī to var darīt  personīgi LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs vai centrālajā birojā Rīgā.

Papildu jautājumus par projektiem iespējams uzdot forumā: http://forums.llkc.lv/.

Liene Dabiņa

Ekonomikas konsultante