You are here

Notiks kursi par pārtikas apriti uzņēmumos

Pieteikties šeit

Tālruņa numurs: +371
Tālākizglītība

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs 1. un 2. martā  organizē kursus  „Sistēmas (HACCP) izveides pamatprincipi pārtikas aprites uzņēmumos” .

Mācību norises vieta: LLKC, Ozolnieki, Rīgas iela 34.

Mācību norises laiks: 1. un 2. marts plkst. 10.00.

Galvenās apmācību tēmas:

  • HACCP definīcijas, HACCP vēsture;
  • ES likumdošanas prasības, HACCP ieviešanas priekšrocības un trūkumi;
  • Labas prakses vadlīnijas;
  • HACCP principi.

Lektors: Tatjana Marčenkova, PVD.

Dalības maksa: 20,00 EUR (t. sk. PVN).

Plašāka informācija un pieteikšanās: Rudīte Sanžarevska, tālr. 26148820, e- pasts: rudite.sanzarevska@llkc.lv.

Īsi par to, kas ir HACCP:

  • HACCP – pārtikas uzņēmuma paškontroles sistēma ir dokumentēts pasākumu komplekss, kas nodrošina higiēnas un pārtikas aprites produktu atbilstību valsts un pārtikas uzņēmuma noteiktajām kvalitātes un nekaitīguma prasībām.
  • Paškontroles sistēma paredz novērst jebkuru darbību vai procesu, kas nelabvēlīgi ietekmē pārtikas nekaitīgumu, un nodrošina attiecīgas pārtikas drošības procedūras.
  • Paškontroles pamatā – laba higiēnas un laba ražošanas prakse. Paškontroles sistēmas izveidošana nodrošina uzņēmuma ekonomisku darbību, jo uzņēmumam nav jātērē lieli līdzekļi galaproduktu laboratoriskai kontrolei, kā arī samazinās iespējamība, ka gatavais produkts būs jāizņem no apgrozības.
  • Tā kā biškopības produktu ražošanā mikrobioloģiskā piesārņojuma risks ir minimāls, tad paškontroles sistēma pamatā ietver higiēnas pasākumu ievērošanu, ķīmisko līdzekļu lietošanu atbilstoši to lietošanas instrukcijām, lai nepieļautu fizikālā, ķīmiskā piesārņojuma klātbūtni gala produktā.