You are here

Noskaidroti konkursa “Tautas garša” uzvarētāji Latgalē

Lauku attīstība

Ar izpārdotu produkciju, gardām meistarklasēm un iespaidīgu apmeklētāju skaitu – vairāk nekā 2000 cilvēku – aizvadīts Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotais “Novada Garšas” noslēdzošais reģionālais pasākums “Nogaršo Latviju Latgalē!” Krāslavā.

Šajā pasākumā godā tika celti piena produkti, tādēļ uzvarētāji kategorijā “Piena produkti” bija trīs. Apkopojot apmeklētāju balsojumu, par tiem kļuva Atis Stapkēvičs (piemājas saimniecība “Ozolāji”) no Ilūkstes novada, LPKS “Viļāni” no Viļānu novada un z/s “Pumpuri” no Riebiņu novada.

Visas dienas garumā bija iespēja ne vien degustēt un iegādāties daudzveidīgo Latgales saimnieku produkciju, bet arī uzzināt ko jaunu šefpavāru Māra Astiča un Haralda Sauša demonstrējumos. Latgales garšu ikviens varēja iepazīt arī vairākās meistarklasēs – piemēram, par siera un latgaļu asušku, kā arī veselīgu smūtiju gatavošanu mājās. Milzīgu interesi izpelnījās meistarklase, kurā LLKC Krāslavas biroja lauku attīstības konsultanta Artūra Pavļukēviča vadībā ikviens varēja iemēģināt sviesta kulšanu pēc sentēvu metodes – koka kublā.

Savukārt Mazo pavāru skolā bērni gatavoja veselīgas tostermaizes, bet pavārzeļļi – veselīgas ģimenes pusdienas.

Konkursa “Tautas garša” uzvarētāji citās kategorijās:

Gaļas un zivju produkti, medus – biedrība “Latgolys golds” no Rēzeknes novada;

Augu izcelsmes produkti (tai skaitā augļu un dārzeņu produkti, tējas, garšvielas) – Andris Višņevskis “Obeliskfarm” no Viļānu novada;

Miltu izstrādājumi – z/s “Kotiņi” no Viļakas novada;

Alkoholiskie dzērieni – IK “Kolnasāta” no Balvu novada.

 

Visi iepriekšminētie konkursa “Tautas garša” uzvarētāji saņem iespēju bez maksas piedalīties “Novada Garšas” noslēguma pasākumā Rīgā 27.09. un 28.09., Hanzas peronā.

 

Pasākuma aktualitātēm seko arī: https://www.facebook.com/NovadaGarsa/

Foto: Valija Platace

 

Informāciju sagatavoja

Ilze Rūtenberga-Bērziņa,

LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja\