Profesionālas bezmaksas konsultācijas – iespēja lauksaimniekiem
Atgādinām, ka aizvien ir pieejamas bezmaksas individuālas konsultācijas 1500 eiro apmērā ikvienam lauksaimniekam vai mežsaimniekam!
Atgādinām, ka aizvien ir pieejamas bezmaksas individuālas konsultācijas 1500 eiro apmērā ikvienam lauksaimniekam vai mežsaimniekam!
Kazkopības saimniecībā „Bērzi” 9. septembrī notika seminārs par vaislas kazu izaudzēšanu, izmantojot dažādus ēdināšanas un turēšanas veidus. Semināru organizēja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Lopkopības kompetenču centrs Zālēdāju projekta ietvaros.
Svaigs gaiss ir viens no galvenajiem govju veselības priekšnoteikumiem. Slaucamās govis pašas saražo ļoti daudz siltuma, tāpēc viskomfortablāk tās jūtas no -5 līdz +5⁰C. Temperatūrai paaugstinoties, govīm ir jāsāk sevi dzesēt. Atkarībā no gaisa mitruma karstuma stress govīm sākas, temperatūrai paaugstinoties virs +20 līdz +23⁰C. Šādā temperatūrā liellopi ir izsmēluši sava organisma spējas pašatdzesēties, un dzīvniekiem ir nepieciešama mūsu palīdzība.
Žurnāla marta izdevumā lasiet interviju ar zemkopības ministru Didzi Šmitu, kurā viņš pauž viedokli gan par situāciju piena nozarē, gan par citu aktuālo problēmu risinājumiem. “Mums ir vajadzīga piena pārstrāde, kas spēj radīt vairāk tādu produktu, ko eksportēt ārpus Latvijas,” saka ministrs. Viņš arī norāda uz vajadzību veicināt Latvijā ražotas pārtikas patēriņu, ko var panākt, ieviešot skolā bezmaksas ēdināšanu, kur galdā tiek celti vietējie produkti.
Ne vienmēr ir viegli izsekot, kas ietekmē piena realizācijas cenu, bet ir zināmas kopīgās tendences konkrētās valstīs.
Bērnībā spēlējām dakteros, gribējām būt šoferi, skolotāji, pārdevēji un pat kosmonauti, taču bērnu dienu sapņus tā pa īstam spēj piepildīt tikai retais. “Latvijas Lopkopja” 100. numurs ir iemesls atskatīties uz notikumiem, kuri norisinājušies pirms 30 gadiem, un padalīties ar piedzīvojumiem, kurus jums, cienījamie dzīvnieku īpašnieki, nevajadzētu atkārtot.
Visražīgākie ganāmpulki arvien mums ir Vidzemē, 50 ražīgāko ganāmpulku sarakstā būtisku izmaiņu nav, tiesa, salīdzinot ar pērno pārraudzības gadu, nedaudz pamainījušies līderi.
Kādēļ gaļas liellopu nozarē netiekam uz priekšu – līdz gatavās produkcijas ražošanai vietējā un eksporta tirgus vajadzībām? Kā panākt, lai pašu cilvēki Latvijā varētu ēst augstas kvalitātes vietējos produktus?
Par kautuvēm Latvijā