You are here

Add new comment

Vides nodaļas mācības bioloģiskajā ogulāju audzēšanā | “Uz tirgu vērsta bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas ražošana (ogulāji)”

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs aicina pieteikties mācībām “Uz tirgu vērsta bioloģiskas lauksaimniecības produkcijas ražošana (ogulāji)”. Šī gada 2., 8., 17. jūnijā Siguldā norisināsies mācības bioloģisko ogulāju audzēšanā. Praktisko mācību ietvaros apmeklēsim saimniecības, kas nodarbojas ar ogulāju audzēšanu, piemēram, “Dabas auglis” Vaidavā, “Lodziņu odziņas” Valmieras novadā un “Amatas mellenes” Cēsu novadā.

Mācību tēmas:

  • Bioloģisko ogulāju tirgus, pieprasījuma un piedāvājuma dinamika.
  • Bioloģisko ogu pārstrādes iespējas (pratiski piemēri saimniecībās).
  • Augsnes ielabošanas pasākumi un augsne piemērotība ogu kultūrām.
  • Mēslošanas īpatnības ogulājiem izmantojot organiskos un citus mēslošanas līdzekļus. Kompostēšana.
  • Šķirņu izvēle kvalitatīvai ogu ražošanai.
  • Ražas novākšanas un uzglabāšanas pamatnosacījumi un citas tēmas.

Mācības vadīs Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs vecākais speciālists dārzkopībā Māris Narvis un Vides nodaļas vadītāja Zane Rubika.

Kam šis kurs piemērots?

  • Ogulāju audzētājiem, kuri jau nodarbojas ar bioloģisko augļkopību;
  • Iesācējiem, kuri plāno audzēt bioloģiskos ogulājus;
  • Visiem citiem interesentiem, kuri iesaistīti lauksaimniecībā.

Mācību ietvaros norisināsies diskusijas saimniecībās, prakses nodošana – no pasniedzējiem,   praktiķiem un grupas dalībniekiem savā starpā.

Lai pieteiktos mācībām, lūdzam rakstīt e-pastu zane.rubika@llkc.lv, vai zvanīt pa tel.  27839729. Lūdzam pieteikties mācībām līdz 2022. gada 27. maijam.

Vietu skaits ierobežots.

Mācības atbalsta Lauku atbalsta dienests un Zemkopības ministrija.

Kontaktinformācija: 
Zane Rubika, zane.rubika@llkc.lv, tel. 27839729
datums: 
Thursday, June 2, 2022 to Friday, June 17, 2022
Nozare: 
Kategorija: 
LLKC
Vieta: 
Dabas auglis
Adrese: 
Reģions: 
Afiša: 
Pielikums: 
AttachmentSize
PDF icon ogulaji_oz_bio_24.pdf300.64 KB