You are here
Pedagogus aicina izglītoties par programmu “FoodEducators”
Lai iepazīstinātu pedagogus ar Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) izstrādāto programmu “FoodEducators”, kas mācību stundās ļauj pielietot daudzveidīgus bezmaksas materiālus par veselīgām pārtikas izvēlēm, skolotāji, skolu direktori un citi izglītotāji aicināti piedalīties Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) kopīgi ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti (LBTU) rīkotajās mācībās.
Mācības tiešsaistē no pulksten 15.00 līdz 16.00. notiks 19. septembrī. Reģistrēties mācībām var ŠEIT . Trīs dienas pirms mācībām e-pastā tiks nosūtīta tiešsaistes saite.
Baiba Vasara-Beķere, EIT Food HUB (FoodEducators ) Latvija koordinatore: “Programma “Foodeducators” ir zinātnē balstīti mācību materiāli skolēniem vecumā no 6 līdz 18 gadiem, kas pieejami arī latviešu valodā. Programmas galvenais mērķis – ilgtspējīga dzīvesveida un veselīgas ēšanas paradumu ieviešana katra jaunieša ikdienā. Mācību materiāli veidoti tā, lai skolotājs tēmu var pasniegt radošā un interesantā veidā –informācija apgūstama spēļu veidā, pildot uzdevumus un veicot eksperimentus, vai dodoties ārpus mācību telpām un iepazīstot tuvākajā apkārtnē pieejamos pārtikas tirdzniecības punktus.”
Tiešsaistes mācības vadīs Ilze Laukalēja-Broka, PhD uzturzinātniece, “EIT Food” pārstāvniecības Latvijā vadītāja; Elīna Ozola, Lauku attīstības nodaļas vadītāja (LLKC), EIT Food HUB (FoodEducators ) Latvija vadītāja; Baiba Vasara-Beķere, Lauku attīstības nodaļas projektu vadītāja (LLKC).
Iepazīties ar programmu var mājaslapā: https://www.foodeducators.eu/lv/. Pēc reģistrācijas pedagogiem tajā bez maksas pieejams 21 mācību materiāls latviešu valodā.
Bezmaksas programma EIT Food HUB piedāvā mācību materiālus, lai palīdzētu skolotājiem veicināt skolēnu izpratni par pārtiku un tās ilgtspējīgu nākotni. Programmas mērķis ir iedvesmot skolēnus kļūt par zinošiem patērētājiem un apsvērt karjeras iespējas lauksaimniecības pārtikas nozarē.
Uzziņa:
EIT Food ir vadošā pārtikas inovāciju kopiena pasaulē, kas apvieno visus Eiropas pārtikas nozares dalībniekus, tai skaitā universitātes, pētniecības centrus un jaunuzņēmumus, lai esošo pārtikas ekosistēmu padarītu veselīgāku un ilgtspējīgāku, īpašu uzmanību pievēršot trim nozares aktuālajiem izaicinājumiem: pilnvērtīgs un sabalansēts uzturs, ilgtspējīga pārtikas sistēma un riska samazināšana godīgai un noturīgai pārtikas sistēmai. Latvijā programmu koordinē LBTU, LLKC un LIAA.
Plašāka informācija:
Baiba Vasara-Beķere, e-pasts: baiba.vasara@llkc.lv