Jūs atrodaties šeit

Ekonomika

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".

Iznācis “Lauku Lapas” janvāra numurs

Informatīvā izdevuma “Lauku Lapa” janvāra numurā, protams, vēlam veiksmīgu šo gadu visiem lauksaimniekiem un īpaši – LLKC pakalpojumu klientiem.

Turpinām stāstīt par lauku saimniecību pārvaldības sistēmas “Mans Lauks” (www.manslauks.lv) līdzšinējo izveides pieredzi, iespējām un praktiskiem ieteikumiem, kā izmantot šo sistēmu, lai sasniegtu veiksmīgākus rezultātus.

Grāmatvedības rubrikā par 2025. gada aktualitātēm, un tēmu turpināsim arī nākamajā numurā.

Starpnozaru konference: “Vesela saimniecība = vesela augsne, ganāmpulks un finanses”

Kā novērtēt esošo situāciju saimniecībā, kā veidojas klimata un lauksaimniecības politika un kas jāņem vērā, plānojot darbību tuvākajos gados? Atbildes uz šiem un citiem saimniekošanā aktuāliem jautājumiem aicinām rast, piedaloties konferencē “Vesela saimniecība = vesela augsne, ganāmpulks un finanses”, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC).

Konference klātienē notiks 6. decembrī pulksten 10.00 Ogres Valsts tehnikumā.

Par aktuālo lauksaimniecībā Mālpilī

Trešdien, 11. decembrī, eksperti no Zemkopības ministrijas (ZM) un tās padotības iestādēm apmeklēs Mālpili, lai uzklausītu reģionālo lauksaimnieku jautājumus un informētu par aktualitātēm nozarē un Latvijas Kopējās lauksaimniecības politikas Stratēģiskā plāna (KLP SP) ieviešanā 2025. un turpmākajos gados.

Seminārs notiks:

Atskats uz aizvadīto sezonu un nākotnes plānošana ar Mans Lauks

Gada beigas ir nozīmīgs periods lauksaimniekiem: viena aktīva darba sezona ir noslēgusies, un ir laiks apkopot aizvadītās sezonas rezultātus, lai ar pārdomātu pieeju gatavotos nākamajai. Šajā periodā lauksaimniekiem ir svarīgi izvērtēt paveikto, kā arī izveidot nākotnes plānus, kas palīdzēs optimizēt ražošanas procesu un uzlabot saimniecības produktivitāti.

Lapas