Jūs atrodaties šeit
Pievienot komentāru
Domājot par vietējo ražotāju produkcijas plašāku izmantošanu pašvaldību iepirkumos, tostarp – skolēnu ēdināšanā, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) skolēnu brīvlaika nedēļā aicina skolu pavārus uz meistarklasi pie šefpavāra Ērika Dreibanta.
Meistarklases galvenā ideja – parādīt, kā skolēnu ēdienkartē ierastos ēdienus aizstāt ar svaigiem un sezonāliem Latvijas produktiem veselīgā un gardā maltītē. “3 Pavāru restorānā” Rīgā 29. oktobrī pulksten11 šefpavārs Ēriks Dreibants demonstrēs, kā no vietējiem, svaigiem un sezonāliem dārzeņiem un gaļas pagatavot veselīgus un garšīgus ēdienus atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 172.
Sadarbībā ar pašvaldībām pavāri tiks atlasīti katra LLKC biroja teritorijā. Ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanas firmas pārstāvji meistarklasē piedalīties nevar.
Galvenais kritērijs pavāru atlasē – viņiem jābūt progresīviemm, ar vēlmi apgūt ko jaunu, lai vēlāk to izmantotu praksē, bet pēc meistarklases pavāram jādalās apgūtajās zināšanās ar apkārtnē esošo skolu pavāriem.
Informāciju sagatavoja
Ilze Rūtenberga-Bērziņa,
LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja