Jūs atrodaties šeit

Dalība kvalitātes shēmās - veiksmīgai pārtikas realizācijai

Ekonomika

Lai pilnveidotu zināšanas par dažādu pārtikas kvalitātes shēmu sniegtajiem ieguvumiem, atšķirībām un tendencēm, kā arī aktualizētu prasības ražotāju iekļūšanai veikalu ķēdēs, ikviens interesents aicināts piedalīties tiešsaistes vebinārā “Kvalitātes shēmu nozīme veiksmīgā uzņēmumu attīstībā pārtikas realizācijas tirgū”.

Vebinārs notiks 20.aprīlī plkst.10.00 tiešsaistes platformā ZOOM. Pieteikšanās vebināram  līdz 19.04.2022 šeit: https://forms.gle/q8yLZstsoz2t9VjQ9

VEBINĀRA PROGRAMMA ŠEIT

Sandra Eimane, LLKC Lauku attīstības nodaļas projektu vadītāja:  “Kā ražotājs, tā patērētājs varēs uzzināt, kādas pārtikas kvalitātes shēmas darbojas Latvijā, ko katra no tām sniedz un – kā tās atšķiras. Saistībā ar jauno ES bioloģiskās lauksaimniecības regulu būs iespēja uzzināt, kas sagaida bioloģiskās lauksaimniecības shēmā strādājošos, kā arī izzināt jau starptautiska līmeņa labās lauksaimniecības prakses sertifikāta GLOBALG.A.P. piedāvātos ieguvumus dažādās nozarēs un izprast arī bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas standartu”.

Par “Zaļo” un “Bordo” karotīšu kopīgo, atšķirīgo un iegūšanas nosacījumiem, kā arī par  Aizsargātās ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm, informēs ZM Veterinārā un pārtikas departamenta Biotehnoloģijas un kvalitātes atbalsta nodaļas vecākā referente Ginta Dzerkale.

Valsts Augu aizsradzības dienesta (VAAD) eksperte Anitra Lestlande informēs par Integrētās augu audzēšanas sistēmu, savukārt Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” pārstāvis Jānis Ruško informēs par analīžu veikšanu pārtikas kvalitātes sistēmās. Savā pieredzē, piedaloties dažādās pārtiaks kvalitātes shēmās, dalīsies arī ogu audzētājs Viktors Strāders no ZS “Dižoga”.

Vebinārā piedalīsies arī veikalu tīkla “ELVI” pārstāvji, informējot par to, cik daudz patērētājs ikdienā izvēlas tieši vietējo ražotāju pārtiku un, kādi nosacījumi jāņem vērā, lai ar savu produkciju nonāktu veikalu ķēžu plauktos.

Plašāka informācija: Sandra Eimane, sandra.eimane@llkc.lv.

Foto Galerija: