Jūs atrodaties šeit

Saimniekiem talkā nāk Tehnikas izmaksu aprēķinu rīks

Ekonomika
Citi

Lai plānotu saimniecību izdevumus, iegādājoties dažādas tehnikas vienības, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Inženiertehniskā nodaļa piedāvā izmaksu aprēķiniem izmantot jaunu Tehnikas izmaksu aprēķinu rīku.

Tehnikas izmaksu aprēķina rīks paredzēts, lai noskaidrotu, cik patiesībā izmaksā tehnikas izmantošana saimniecībā. To iespējams pielietot, lai modelētu situāciju jaunas tehnikas iegādei, kā arī optimizētu jau esošās tehnikas izmantošanu.

Rīkā pieejamas informatīvas tabulas, kurās iespējams atrast gan remontu un tehnisko apkopju izmaksas, gan tehnikas degvielas patēriņu atkarībā no veicamā darba, gan arī darba ražīgumu, strādājot ar dažādām tehnikas vienībām. Lapā “Degvielas patēriņš” atradīsiet informāciju par degvielas patēriņa un darba ražīguma aprēķināšanu atkarībā no izmantotās tehnikas. Šī informācija varētu būt noderīga, lai aprēķinātu tabulās neuzskaitīto darbu degvielas patēriņa un darba ražīguma aprēķināšanai.

Atbilstoši vajadzībai rīka lietotājam iespējams izvēlēties vienu no trijām aprēķinu iespējām: “Pašgājējmašīnas”, “Iekārtas ar elektropiedziņu” vai “Lauksaimniecības agregāti un traktori”.

Lai rīka izmantošana būtu pēc iespējas saprotamāka un ērtāka, pie katras aizpildāmās ailītes ir arī skaidrojošs komentārs, kas tajā rakstāms.

TEHNIKAS IZMAKSU APRĒĶINU RĪKS PIEEJAMS ŠEIT

 

Plašāka informācija: Jānis Kažotnieks, e-pasts: janis.kazotnieks@llkc.lv, tālrunis: 26660676

 

Informāciju sagatavoja:

Jānis Kažotnieks

LLKC Inženiertehniskās nodaļas vadītājs