Jūs atrodaties šeit
Sacensības, medaļas, labdarība – “Novada Garša” noslēdz sezonu
Ar trim piesātinātām dienām Hanzas peronā Rīgā noslēgusies “Novada Garšas” aktīvo pasākumu sezona. Nu ir zināmi šī gada Produktu kvalitātes un Publiskā sektora ēdinātāju pavāru konkursa uzvarētāji, kā arī – kopā savesti lieliski saimnieki ar ieinteresētiem pircējiem.
Produktu kvalitātes konkurss
Produktu kvalitātes konkursu “Novada Garšas” ietvaros Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs sadarbībā ar Pavāru klubu rīko jau trešo gadu. Ražotāju interese par to aizvien pieaug – ja pirmajā gadā piedalījās 29 ražotāji ar 71 produktu, pērn vērtēti tika 164 produkti, tad šogad 73 ražotāju iesniegto produktu skaits sasniedza jau 205! Žūrijai, kurā bija kā pašmāju, tā Igaunijas, Itālijas, Ukrainas šefpavāri, kā arī pārtikas tehnologi no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes, darba bija daudz. Kopumā konkursā iegūtas 102 medaļas, no tām 6 zelta. Ar pilnu medaļu sadalījumu var iepazīties www.novadagarsa.lv sadaļā Akualitātes.
Svetlana Riškova, Pavāru kluba prezidente: “Šis konkurss ir lieliska iespēja arī profesionālo skolu audzēkņiem pilnveidot savas praktiskās iemaņas viesmīļa darbā. Produktu kvalitātes konkursā mums palīdzēja 41 students no četrām skolām – Dobeles Amatu vsk., Restorānu servisa skolas, Rīgas tūrisma un radošās industrijas, kā arī Ogres tehnikuma.”
Skolu pavāru konkurss “Mana novada garša”
Šogad konkursa finālisti tika noskaidroti jau jūnija sākumā – pusfinālā Smiltenes tehnikumā. Tajā piedalījās 7 pavāru komandas, no kurām finālā iekļuva trīs – V. Plūdoņa Kuldīgas vsk. un divas komandas no “Baltic Restaurants Latvija”.
Fināla uzvaras laurus šogad plūca Kuldīgas pavāres Solvita Bitte un Laura Jansone! Otrajā vietā “Baltic Restaurants Latvija” pavāri Sandijs Volinckis un Lilita Lukina, bet trešajā – šī paša uzņēmuma pavāres Veronika Golosova un Nadežda Bāra.
Gards un sirsnīgs sezonas noslēgums
Šogad “Novada Garšas” sezonas noslēguma svētki sakrita ar valstij tik būtiskajām Saeimas vēlēšanām. Iekārtojuši krāšņus stendus ar gardumiem no visas Latvijas, ražotāji steidzās uz tuvējo vēlēšanu iecirkni. Savukārt rīdzinieki pēc pilsoņa pienākuma izpildes ieintriģēti nāca baudīt gardu ugunskurā tapušu zivju zupu, ko bija sarūpējusi suitu saimniece Taiga Reķe. Remdējuši izsalkumu, cilvēki “ienira” Hanzas peronā, lai iepazītu teju 40 mazo ražotāju piedāvājumu no visiem Latvijas novadiem, meistarklasēs uzzinātu, kā gardi pagatavot stori, ķirbi vai inovatīvus pākšaugu maisījumus, klausītos mūziķu priekšnesumus un – piedalītos labdarības izsolē, kurā varēja iegādāties daudzveidīgus ēdamus un dzeramus gardumus. Iegūtie naudas līdzekļi – 1127 EUR jau tradicionāli nonāca pie biedrības “Lielas rūpes par mazajiem”, kas Bērnu slimnīcā rūpējas par mazuļiem, kuri tur ārstējas vieni paši.
Ilze Rūtenberga-Bērziņa,
LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja
Foto: Uģis Avots