Jūs atrodaties šeit

Konsultanti papildina zināšanas ekonomikā

Ekonomika

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrā notika konsultantu mācības. Tām tika izvēlēta tēma par lauku uzņēmējdarbības ekonomikas jautājumiem, detalizētāk pievēršoties risku vadīšanai uzņēmumos. Mācību laikā konsultantiem bija iespējas iepazīties ar risku būtību, noskaidrot to identificēšanas iespējas, iegūt zināšanas par risku reģistru, risku pārvaldību un principiem organizācijā, kā arī jautājumus par risku novērtēšanu, ranžēšanu un kartēšanu.

Mācību noslēgumā konsultantiem bija iespēja iegūt pamatzināšanas par risku vadības programmu vai risku vadības politikas izstrādi.

Mācībās piedalījās LLKC ekonomikas konsultanti un AREI speciālisti.

Līga Freivalde-Jemeļjanova, Tehnoloģiju pārneses un informācijas centra vadītāja, Agroresursu un ekonomikas institūts: “Kursi par risku vadību bija ļoti vērtīgi, jo atvēra plašāku skatījumu uz šīs tēmas daudzveidīgumu. Veltot laiku iespējamo risku apzināšanai un izvērtēšanai projekta vai uzņēmuma kontekstā, var paredzēt nestandarta situācijas un spēt tās novērst vai samazināt jau preventīvi.”

Raivis Andersons, LLKC Ekonomikas nodaļas eksperts: “Risku pārvaldība palīdz daudz vieglāk tikt galā ar negaidītām negatīvām situācijām uzņēmuma darbībā, kā arī risku menedžments palīdz nodrošināt uzņēmuma darbības stabilitāti ilgtermiņā. Mācībās ieguvām  apstiprinājumu, ka katram uzņēmumam ir nepieciešams risku menedžments, kas palielina iespēju sasniegt biznesa plānā iecerētos mērķus.”

Mācības notika 6. , 7. un 21. augustā Lauku attīstības programmas 2014.-2020. gadam apakšpasākumā  “Atbalsts konsultantu apmācībai”,  LAD līguma Nr. 10 2.1-20/21/P16.

Linda Siliņa,
LLKC Ekonomikas nodaļas vadītāja vietniece