Jūs atrodaties šeit
Konkursa “Laukiem būt!” līderi reģionos
Oktobrī beidzās konkursa “Laukiem būt!” reģionālā atlase. Kopā savus darbus tajā aizstāvēja 39 jaunieši, bet tālākai virzībai tika nodoti 23 projekti.
Mācībās pirms konkursa piedalījās vairāk nekā 200 jauniešu, projektus konkursā iesniedza 50. Projektu aizstāvēšana Valsts komisijā notiks 26. novembrī, savukārt 4. decembrī būs svinīgā apbalvošanas ceremonija.
Reģionālajā konkursā uzvarējušie projekti
Rietumi. Nelauksaimniecība. Uģis Zainutdinovs (Liepājas birojs; Uģa krāsošanas serviss, ēku krāsošana ar kompresora izsmidzināšanas iekārtu), Artūrs Immermanis (Tukums; Dabai draudzīgu braucamrīku un dizaina priekšmetu izgatavošana no koka cilvēkiem ar zaļo domāšanu), Edgars Novikovs (Tukums; Mobilā redzes pārbaudes laboratorija IK “ON-Ride”, lai rīkotu izbraukuma pārbaudes visā Latvijā). Pārstrāde. Sanita Bušma (Liepāja; Meldzeres maizes cepšana), Undīne Eihe (Saldus; Augļu un ogu pārstrādes izveide piemājas saimniecībā “Kaktiņi”).
Ziemeļi. Lauksaimniecība. Kārlis Bērziņš un Inese Ozola-Bērziņa (Cēsis; liellopu audzēšana SIA “KB Muižnieki”), Gundega Sebre (Gulbene; Dārzkopības attīstība z/s “Ziediņi”, puķuzirņu un cidoniju audzēšana, nātru vircas ražošana). Nelauksaimniecība. Zane Kalniņa (Cēsis; Dekupāžas tehnikā apstrādātu koka lādīšu ražošana pēc klienta izvēlēta dizaina un ar personīgu, saņēmējam veltītu apsveikumu); Linda Džeriņa-Riekstiņa (Cēsis; SIA “Varnnas” attīstība, tekstilizstrādājumu izgatavošana no vilnas un aušanas pakalpojumu sniegšana), Liene Medne-Grigorjeva (Limbaži; “Medley”, foto un dizaina pakalpojumi, tai skaitā dekorāciju izveide un maketēšana).
Vidus. Lauksaimniecība. Ģirts Ante (Dobele; Putnu dārza izveide z/s “Imantas”, radot dažādu vistu šķirņu apskates iespēju un attīstot bioloģisko olu ražošanu), Sandra Grundštoka (Jelgava; Šķirnes trušu audzētavas izveide un audzēšana vaislas vajadzībām). Nelauksaimniecība. Arnols Auza un Sintija Pakalne (Bauska; Auto restaurēšanas un remonta servisa izveide “RARF”), Edgars Salmiņš (Jelgava; Dzīvnieku sprostu ražošana), Diāna Potapova (Ogre; Dizaina tekstillietu “Ezerezis” ražošana un tirdzniecība, izmantojot otrreiz pārstrādājamus materiālus). Pārstrāde. Jurģis Bokiševs (Jēkabpils; Aso piparu audzēšanas attīstība “Sēlijas dārzeņi”, realizējot svaigā un kaltētā veidā), Ieva Spriža (Jelgava; Dabīgu gardumu ražošana no augļiem, ogām, dārzeņiem ar “odziņu”).
Austrumi. Lauksaimniecība. Agrita Jezupova (Ludza; Kazeņu audzēšana un tirgošana svaigā veidā), Sanita Zunda (Rēzekne; Garšaugu audzēšana podiņos un lauku tūrisms, iepazīstināšana ar garšaugu izcelsmi). Nelauksaimniecība. Dagnija Bramane un Ainārs Dudarjonoks (Daugavpils; Lauku tūrisma objekta “Mežarūķi” izveide un attīstība kā sevis un dabas izziņas vietu ģimenēm ar bērniem ar vienojošo tēmu “Rūķi”), Ģirts Ozols (Madona; Ģirta Ozola aužamo steļļu un citu koka izstrādājumu darbnīcas izveide), Māris Balodis un Mārtiņš Balodis (Preiļi; Virpotu koka trauku un citu priekšmetu izgatavošana no koka atgriezumiem). Pārstrāde. Kaspars Ločmelis un Santa Krilovska (Ludza; Bērzu un kļavu sulu tecināšana, sīrupu ražošana uzņēmumā “SAKA Syrup”).
Pievienot komentāru