Jūs atrodaties šeit

Konkursa “Tautas garša” uzvarētāji noskaidroti!

Lauku attīstība

Jau otro gadu Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajā konkursā “Tautas garša” izstādes “Riga Food” ietvaros ikvienam apmeklētājam bija dota iespēja ne vien degustēt dažādos Latvijas novados tapušus gardumus, bet arī nobalsot par sev tīkamāko.

Šogad vislielāko atzinību izpelnījās: dažāda veida asinsdesas no saimnieces Inetas Boles, Jāņa Smeltera gatavotais stiprais bezalkoholiskais dzēriens ”Ingverine”, Latvijā atpazīstamību jau guvušie Valta Grasberga dabīga piena produkti, Lāsmas Kiļupes dažāda veida (cidoniju, rabarberu) sukādes šokolādē, augļu un ogu vīni no Leonīda Kradevica saimniecības, kā arī Agates Gūtmanes smalkie konditorejas izstrādājumi un kūciņas uz kociņa.

Balvā par uzvaru šajā konkursā saimnieki nākamā gada sākumā saņems iespēju doties uz Berlīni, lai pārtikas izstādes “Zaļā nedēļa” laikā smeltos citu valstu mazo ražotāju pieredzi un iedvesmu savam turpmākajam darbam.

Mārtiņš Cimermanis, LLKC valdes priekšsēdētājs: “Ir patiess gandarījums par mājražotāju atsaucību un izdomu. Labās atsauksmes izstādes laikā un pēc tās sniedz iedvesmu tālākai virzībai un pārliecību par to, kas izvēlētais ceļš ir pareizs. Prieks, ka Latvijas garšu stāstu tālāk pasaulē vēstīsim ar lielisko z/s “Mazsālijas”, kuru žūrija sadarbībā ar Agroresursu un ekonomikas institūtu (AREI) izvēlējās kā dalībnieku Berlīnes “Zaļajai nedēļai”.”

Atgādināsim, ka LLKC uz izstādi bija aicinājis vairāk nekā 130 dalībniekus – mājražotājus un mazos ražotājus no visas Latvijas.

Attēlā (no kreisās): Leonīds Kradevics, ZS “Kaspari”; Jānis Smelters INGVERINE; Lāsma Kiļupe, Brenguļu novads; Agate Gūtmane, SIA “Mazliet elegances”; Ineta Bole, ZS “Arumi”; Valts Grasbergs, ZS “Zilūži”.
 
FOTO: Daiga Siliņa, LLKC Valmieras biroja vadītāja

 

Informāciju sagatavoja

Ilze Rūtenberga-Bērziņa,

LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja